RIDSKOLA

Hästar – Rid islandshäst i lugn och lantlig atmosfär

På Lillgård finns ett litet mysigt stall i genuin lantlig miljö. Här kan du bland annat rida lektioner på snälla islandshästar, som är kända för sitt trevliga lynne och den härliga gångarten tölt. Det som är speciellt för just Lillgårds stall och ridskola är atmosfären av lugn, genuinitet och att just du alltid ska känna dig trygg och välkommen. Förutom att Karin är en pedagogisk ridlärare, för hon också in sin kompetens som coach inom personlig utveckling i ridningen. Där blir medvetenhet och närvaro två viktiga delar för att kommunikationen mellan häst och ryttare ska bli så framgångsrik och finstämd som möjligt.

På Lillgård sätter vi glädje, hästen, säkerhet och dig som kund i centrum.

För oss är det viktigt att alla, såväl människor som hästar, mår bra, trivs och utvecklas.

Ridskola

Ridskolan är för dig som vill rida regelbundet. Kanske har du ridit för länge sedan och nu vill återuppta det igen? Eller kanske har du ridit i många år och vill fortsätta att utvecklas? På Lillgård sätts du in i en liten grupp på max fyra personer som matchar just den nivå där du befinner dig, så att du kan utvecklas i din egen takt. De små grupperna gör att det finns mycket tid att hjälpa varje elev på det sätt just dom behöver, oavsett om det är att hantera rädslor eller finslipa det ridtekniska.

Lektioner

Om du inte vill eller har tid att rida varje vecka, men ändå vill prova på eller utveckla din ridning på islandshästar kan du boka en ridlektion. En ridlektion kan bokas som grupp eller som privatlektion, en grupp kan dock aldrig vara större än 4 personer samtidigt. 

Lektioner kan ridas på egen häst eller på någon av de fem islandshästar som används i ridskolan på Lillgård. Om du rider på Lillgårds hästar kommer du att matchas ihop med en häst som passar dig och din ridning. 

Kurser

Ibland anordnas kurser på Lillgårds. De är alltid små grupper på max x personer och brukar bestå av att man under några timmar sammankopplar teori med praktisk ridning där deltagarna får prova och reflektera kring övningar. Om du har önskemål om kurser eller är intresserad av att veta mer får du gärna höra av dig, annars kan du hålla utkik här och på sociala medier (länk facebook, länk instagram) för mer information och anmälan när det är dags för nästa ridkurs. 

Har du någon gång drömt om att lära dig att ”prata med hästar”? Eller tror du kanske att det är omöjligt? För dig med lite eller ingen hästvana anordnas återkommande endagskurser i horsemanship. Du kommer bli tilldelad en häst som under ett par timmar blir ”din” häst, och utifrån Karins instruktioner få öva på hur du genom ditt kroppsspråk kan kommunicera med den på ett nästan intuitivt sätt. 

    • Tips – denna aktivitet passar utmärkt för kompisgänget, familjen eller som kick off. Hör av er för mer information och bokning av en annorlunda aktivitet. 

Lymfmassage - häst

Vill du ge din häst en avslappnande behandling som stärker immunförsvaret, tar bort spänningar och lindrar svullnader och stelhet? Då kan lymfmassage vara ett bra alternativ. Behandlingen kan göra din häst mjukare och smidigare och ta bort svullnad, smärta och stelhet i leder. En lymfmassage är bra för alla hästar (och människor), men kan göra särskilt stor skillnad för hästar som är överviktiga, har inflammationer, är svullna eller har fång. 

  • Certifierad massageterapeut för häst
  • Certifierad laserterapeut

På Lillgård sätter vi glädje, hästen, säkerhet och dig som kund i centrum.

För oss är det viktigt att alla, såväl människor som hästar, mår bra, trivs och utvecklas.

Kontakta mig för mer information och tidsbokning

Vad klienter säger

Tack för allt stöd och feedback du ger som hjälper mig att utvecklas, både som ryttare och människa. Jag är glad att just DU är min ridlärare!

Susanne, Ridskoleelev

Att rida hos Karin på Lillgård ger så mycket. Det har hjälpt mig både i ridningen och i vardagslivet.

Kvinna 35

Tack för ännu en termin på världens bästa ridskola

Mari, Ridskoleelev